Handig om te hebben
 
 
Gratis handige downloads…
Onderdeel van de cursus “snel leren = leuk leren”  is het leren werken met overzichtelijke schema’s en planningen. Voor wie hiervan vast gebruik wil maken bieden we hier een aantal handige bestanden aan die jullie kunnen downloaden en  naar eigen inzicht kunnen gebruiken.

Wanneer je op de link(s) klikt zal er gezocht worden naar een geschikt programma op je computer om het document te openen, of deze wordt direct gedownloaded. E.e.a. is een beetje afhankelijk van het gebruikte browsertype. Je kunt ook op de link gaan staan met je cursor en dan met rechtsklik het document opslaan op je PC.
 
Doelentabel met stappenplan
In deze tabel omschrijf je jouw doelen en het stappenplan om deze doelen te bereiken.
Weekindeling
Invulschema om te kijken wanneer je het beste je huiswerk in kunt plannen, geeft inzicht in jouw week.
Weekindeling visueel
In dit schema kun je de schooltijden e.d. inkleuren. De vlakken die niet zijn gekleurd geven aan wanneer jij tijd hebt voor huiswerk.
Proefwerk/tentamenplanner
Hierin kun je per toets/tentamen aangeven hoeveel tijd je nodig hebt om het voor te bereiden waardoor je het op tijd kunt inplannen.
Huiswerkschema
Per week/dag invullen wat je voor een toets- of tentamenweek moet doen, per vak een eigen kleur geeft duidelijk overzicht!
Huiswerkplanner
Gebruik de huiswerkplanner om na school per uur je huiswerk te noteren.
Examenplanner 2018
In deze examenplanner staan alle examens reeds vermeld en is beschreven hoe jij je examens zo slim mogelijk kunt inplannen.
Jaarplanner 2018
Zet je toetsweken, SO’s, werkstukken, boekbesprekingen en andere “projecten” overzichtelijk in een jaarplanner zodat je nooit meer te laat
aan iets wordt herinnerd en er dus op tijd aan begint.
To do lijstje
Veel taken op één dag of in één week? Gebruik een to do lijst zodat je niets vergeet!
Boekverslag  ingevuld
Boekverslag leeg
Voor het maken van een boekverslag of boekbespreking kun je deze mindmaps gebruiken en invullen. Neem hem door voordat je een boek leest en vul hem gaandeweg zo compleet mogelijk in.
Werkstuk maken -  mindmap
Hoe pak je het maken van een werkstuk aan? Volg de mindmap vanaf rechtsboven met de klok mee en je bouwt stap voor stap je werkstuk op.
Mijn woordenboek
Voor wie nog sneller wil leren lezen, leg je eigen woordenboek aan met moeilijke woorden om je woordenschat te vergroten en nog makkelijker
en sneller te kunnen lezen.
Vakblad documentmap
(E-book)
Werk jij graag met documenmappen om alles van je schoolvakken netjes bij elkaar te bewaren, dan kun je dit voorblad per vak invullen en per vak op een andere kleur A4-blad uitprinten? Dit staat beschreven in ons E-book dat je bovenaan deze pagina kunt downloaden.
Time 2 Planner-  eigen cover
In dit bestand vind je een lay-out en beschrijving om zelf een cover voor je Time 2 Planner te maken. Om je eigen cover te kunnen gebruiken heb je een transparante insteekhoes nodig.
Lesrooster Time 2 Planner
Werk jij met de Time 2 Planner met transparante insteekhoes? Dan kun je dit lesrooster printen, invullen en aan de binnenkant van je hoes steken, zo heb je je rooster altijd bij de hand en kun je hem in een volgende planner vernieuwen of opnieuw gebruiken.
Time 2 Planner – weekindeling
In dit schema kun je de schooltijden e.d. inkleuren. De vlakken die niet zijn gekleurd geven aan wanneer jij tijd hebt voor huiswerk. Knip hem uit binnen het kader en steek hem in de hoes van je planner.